balans mellan arbete och vila

Att få balans mellan arbete och vila är svårt. Jag vill ju uträtta så mycket. Samtidigt behöver min kropp få återhämta sig.

Jag kan tycka det är avkopplande att göra rent i köksskåpen trots att jag då är aktiv. Det är likaså en tillfredställelse att skåpen blir rena.

Andra människor önskar läsa en god bok. Eller vara ute och gå i naturen då de kopplar av.
Det finns inget sätt som är det rätta att koppla av på. Huvudsaken är att varje person hittar sitt sätt. Vad får dig att koppla av?

I sommar har min man liksom flera andra somrar köpt sommarkortet och gjort dagsturer.

Ibland har hunden Lovisa varit med och ibland har någon granne tagit hand om henne. Vi har ett antal grannar som gärna hjälper till. Vi har erbjudit oss att hjälpa dem med annat.

Det är skönt att göra dagsturer då behöver man inte packa så mycket eller planera så mycket.

Då man som min man och jag inte har körkort är det lättare att utgå från en stad där affärerna och bussarna och tågen finns i närheten. Allt praktiskt blir lättare då.

Om det är långt till affärerna eller bussarna blir det mer omständigt att förflytta sig för oss. Det påverkar likaledes lusten för oss att ta sig för aktiviteter.

Om jag vistas som gäst hos någon vän på landet ihop med min man blir det i stället en avkoppling.

Ibland då jag berättar om våra små dags turer för människor då sommaren börjar gå mot höst tycker människor att det är synd om oss då vi inte gör längre resor.
Själv trivs jag med att slippa växla pengar och leta efter rätt gate på flygplatsen.

Så olika vi ser på vad som är avkopplande och vad som är lagom sevärdheter för att just jag ska vara nöjd.

Vi har rätt att vara just olika. Det är det som gör det spännande att vara människa. Det är likaså nyttigt att ta del av andra människors perspektiv.

Eller vad anser du?

Önskar dig en fin dag

katarina


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *