En dag med Litteraturrundan den 4 maj

I går var jag med på en Litteraturrunda då jag och andra författare visade upp sina böcker. Vi fick också ca 10 minuter var för vårt förfogande att berätta om våra böcker. Litteraturrundan är en ekonomisk förening som stöttar det skrivna ordets rättighet samtidigt som vi som författare på olika sätt får marknadsföra våra böcker och prata om vad vi tänker kring vårt skrivande.

Det blev en trevlig dag.

Eftersom alla mina böcker berör ämnet demokrati är de hög aktuella. I dag ifrågasätts demokratin på många håll i vår värld.
Då jag berättade om mina böcker talade jag om att det föds en kraft då andra människor tror att vi kan saker. Det är viktigt att vi underlättar den kraften för varandra.

Då tiden för min presentation var slut fick jag ett mycket givande samtal med en man som arbetade som grafiker och formgivare. Han hade nedsatt syn och hade ibland blivit skeptiskt bemött av kunder. Människor hade inte trott på hans yrkeskunskaper just för att han såg sämre.
Han hade likaså erfarenheter av hur det kan vara när någon ger den där extra chansen.Då någon ser att det jag behöver är tid. Den kraften kan förflytta berg konstaterade vi.

Det finaste vi kan ge varandra det tillit. Att ge varje människa en ärlig chans att få försöka det som är svårt. Kan vi ge varandra det utvecklar fler och fler människor självkänsla. Gör vad du kan för att dina medmänniskor ska få växa på ett positivt sätt. Gör det du kan.
Till sist vill jag önska dig en bra morgon.


Katarina


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *