Vad är kärlek?

Kärlek kan vara så mycket. Kärlek mellan man och kvinna är kanske det som vi tänker på först. Men vi människor behöver ju kärlek för att överleva.

Det är vetenskapligt bevisat att om det spädbarn bara får mat via en nappflaska med bröstmjölk men ingen beröring av en levande människa så dör barnet trots att det ges bröstmjölk. Så viktig är beröring och kärlek för ett litet barn.

När vi vet det. Hur kan det då vara att vi inte slösar mer med att ge omtanke och kärlek till varandra? Vi borde vara mer frikostiga med att ge omtanke.

idag mötte jag en granne som bor i samma trapphus på bostads området där jag och min man bor. Det är en gammal dam som av olika anledningar har problem med sina ögon. Hon går och väntar på olika behandlingar och tycker så klart att det är tjatigt.

Jag lyssnande på henne då vi mötes utanför affären. Jag sa att jag skulle tänka på henne. Vårt lilla samtal var inte långt alls men damen blev glad över omtanken.
Jag blev lika så glad över att kvinnan uppskattade min omtanke.
Svårare än så behöver det inte vara att ge kärlek och omtanke.

Jag skriver inte om detta för att slå fast att jag alltid gör rätt. Jag gör verkligen inte rätt alltid. Jag har ofta svårt att vara närvarande då andra samtalar med mig. Då är jag inte alls till min fördel.
Men idag lyckades jag vara till min fördel mot den gamla grannen i vilket fall.

Vi får visa kärlek och omtanke där vi är och i det sammanhang som vi känner oss bekväma med.

Du gör ditt bästa. Jag gör ditt bästa. Lite är ibland mycket nog. Så resonerar jag.

Önskar dig en bra dag i morgon

Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *